Fine Taste Good Living
Gemarineerde zalm in Schotse whisky
Whiskytip: Glen Talloch Whisky
Ingrediënten 4 personen
- 400 g zalmfilets zonder vel en dik gesneden
- 6 eetlepels Glen Talloch whisky
- 2 eetlepels citroensap
- 1/2 eetlepel poedersuiker
- 1 bosje anijs
- 6 takjes bieslook
- 1 komkommer
- 2 eetlepels ciderazijn
- 2 eetlepels dikke verse room
- zout en peper
- crackers
Voorbereiding
- Leg de zalm een uur in de diepvries en snijd hem dan in fijne plakjes.
- Leg die op een grote schotel en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
- Giet er whisky en citroensap over en voeg er zout, peper, fijngehakte bieslook en een beetje fijngehakte anijs aan toe.
- Leg er huishoudfolie over en laat 3 uur marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
- Meng de room en de ciderazijn in een slakom.
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
- Snijd de komkommers vervolgens in fijne plakjes en schep in de slakom.
- Voeg de rest van de fijngehakte anijs toe, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
Geniet en eet smakelijk!