Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Dessert met Calem Port 10 Years Old

22 maart 2021

Een chocolade dessert met een favoriete wijn; Calem Porto 10 Years old.

Een van de bekendste blended ports is de aged tawny. De leeftijd wordt in het Engels op het etiket vermeld als 10, 20, 30 of 40 years old. Deze blends hebben dan gemiddeld de leeftijd die op het etiket staat. En naast dat het een heerlijke granaat rode wijn is, kunt u de wijn ook goed nuttigen bij een chocoladedessert.


Gananche
Ook al zitten we nog zo vol er is altijd ruimte voor een toetje. Wellicht bent u er al bekend mee, maar met een gananche als dessert kunt u alle kanten op. Mocht u er een speciaal toetje van willen maken dan kunt u gananche ook gebruiken als een vulling voor bijvoorbeeld chocoladetaart, met fruit of over een plakje cake.

Afbeelding dessert chocolade met Calem Port 10 Years Old.jpg

Wij hebben het zo makkelijk mogelijk voor u gemaakt, zodat u niet lang in de keuken hoeft te staan maar er snel van kunt gaan genieten!

Ingrediënten;

  • 100 ml verse slagroom
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 30 ml volle melk
  • 125 gr pure chocolade
  • 40 gr ongezouten roomboter

Aan de slag maar…

  • Breng in een steelpan al roerend met een dikke bodem slagroom, suiker en melk aan de kook op middelhoog vuur de.
  • Haal wanneer het kookt van het vuur en hak de pure chocolade grof en roer het door het warme slagroommengsel.
  • Snijd de koude boter in blokjes en roer het door het slagroom-chocolademengsel tot een glad geheel.
  • Doe daarna in een kom en laat het mengsel 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Laat het 1 uur opstijven in de koelkast.

En serveren maar!
In een kommetje of op een bordje met een klein vleugje slagroom. Vul daarnaast een glasmetCalem Porto 10 Years Old in… En genieten maar!

Houdt u niet van chocola? Dan is een kaasplankje met een aantal sterkere harde kazen bij de Calem Porto 10 Years Old wijn ook een optie.

Meer informatie over de Calem Porto 10 Years old? Klik op deze link hier.

Eet smakelijk.

« Terug