Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Winters BBQ gerecht in combinatie met de intense Mar Da Palha Syrah wijn.

10 januari 2022

Ribeye en heerlijke verse groenten van de BBQ! (2 tot 4 pers)
Iedereen is toe aan het voorjaar. De dagen worden weer langer, we kunnen dan weer lekker naar buiten en doen meteen een goeie energieboost op door het zonlicht. Maar voor het zover is kunnen we met dit heerlijke gerecht al wel vast genieten van het buiten zijn met een glas Mar Da Palha Syrah erbij!

Winters gerecht ribeye, groenten op bbq - Mar Da Palha Syrah - úw topSlijter

Dit heeft u nodig:

  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • 1 dikke ribeye (circa 2 cm dik)
  • Peper en grof zeezout
  • Fles Mar Da Palha Syrah

Voorbereiding ribeye

  • Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van circa 200 graden
  • Haal de ribeye alvast uit de koelkast en leg op een bordje klaar
  • Strooi op beide kanten van de ribeye wat grof zeezout en laat de ribeye een klein half uurtje liggen

Voorbereiding groenten

  • Pak een kom en pers hierin de knoflook uit
  • Meng met circa ¾ van de olijfolie en de balsamicoazijn
  • Halveer de tomaten en snijd de aubergine en courgette alvast in schuine maar dikke plakken en leg deze klaar in een schaal

Bereiding ribeye
Haal het zout van de ribeye en dek deze droog. Grill vervolgens de ribeye 2 à 3 minuten per zijde. Laat de ribeye zo veel mogelijk op 1 plek liggen. Wanneer de kerntemperatuur 50 °C is haalt u de ribeye van de BBQ en laat hem rusten onder een vel aluminiumfolie (niet inpakken). Snij de ribeye na een paar minuten in plakken en bestrooi met alleen peper.

Bereiding groenten (circa 5 min)
Besprenkel alle groenten met de dressing en peper/ zout. Gril de groenten dan op de barbecue  gaar (circa 5 min). Keer de groenten wel even halverwege. Snijd vervolgens alvast de blaadjes peterselie fijn. Zijn de groenten gaar? Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.

Alles klaar en de tafel is gedekt? Schenk een glas heerlijke Mar Da Palha Syrah in en geniet!

« Terug