Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

BBQ- TIME! Wijn-spijs: Kogelbiefstuk met een heerlijk glas Passimora.

07 juni 2022

Heerlijk het is weer zomer en dat betekent: BBQ-Time!
Op de barbecue kunt u tegenwoordig van alles maken. Van een goed stuk vlees tot gegrilde groentes of een pizza! Wij hebben voor nu gekozen voor een lekkere kogelbiefstuk. Tijdens het barbeceuen en tijdens het eten hoort daar natuurlijk ook wat te drinken bij. Tijdens de zomer wordt dat veel gedaan met frisse wijnen of een drankje in de mix. Maar een rode wijn is juist ook heerlijk tijdens de zomer!

BBQ time - Passimora - Kogelbiefstuk - úw topSlijter

Wij stellen u voor aan de Passimora wijn!
Bij een goed stuk vlees, daar moet wel een goede soepele rode wijn tegenover staan. De tannines worden extra soepel gemaakt door de eiwitten uit de kogelbiefstuk wat deze combinatie een goede wijn-spijs combi maakt!

Passimora komt uit het westen van Sicilië, waar een mediterraan klimaat heerst. Mild en wat regen in de winter, heet en droog in de zomer. De druiven worden langer aan de wijnstok gelaten en drogen iets in door de hitte in de zomer. Dat zorgt ervoor dat het typische rijke fruitige boeket van de Nero d’Avola volledig tot expressie komt. Na de oogst een zachte maceratie en lange thermo-gecontroleerde fermentatie. Opvoeding en rijping in roestvrijstalen tanks gedurende ca. 4 maanden.

Boodschappenlijst BBQ!

  • 1 kg kogelbiefstuk
  • 1 knoflook
  • Potje mosterdzaad
  • Potje grove peper
  • Potje/bakje Italiaanse kruidenmix
  • Flesje olijfolie
  • Fles Smokey barbecuesaus
  • Fles Passimora
  • Barbecue met deksel
  • Houtskool en aanmaakblokjes
  • Vijzel

Bereiding Kogelbiefstuk
Steek de barbecue alvast aan. Pak de vijzel en vermaal en meng hierin 0,5 tl mosterdzaad, 3 teentjes knoflook, snufje Italiaanse kruidenmix en een scheutje olijfolie. Wrijf hier vervolgens de kogelbiefstuk rondom mee in. Schroei de kogelbiefstuk dicht op de hete barbecue en leg de kogelbiefstuk vervolgens op het heetste deel van de barbecue en sluit de deksel. Rooster het vlees circa 5 min of wat langer naar wens. Maar de kogelbiefstuk mag mooi rood blijven dan is het vlees sappiger. Keer de kogelbiefstuk tussendoor 1 à 2 keer om.

Neem de kogelbiefstuk van de barbecue en snijd in dunne plakken. Serveer de kogelbiefstuk samen met de Smokey barbecuesaus. Schenk een glas Passimora in. Eet en drink smakelijk! Wel met mate.

 

« Terug