Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Quiche met zalm en bladspinazie 🍃 en een glas Nizas Domaine Blanc (4 pers.)

06 maart 2023

Quiche, lekker en makkelijk! Krijgt u visite? Dan is quiche ideaal. U kunt het vooraf maken en wanneer de visite er is dan hoeft u het alleen maar in de oven te zetten. Zo kunt u gezellig samen zijn zonder dat u lang in de keuken moet staan.

Deze quiche smaakt nog lekkerder met een fruitig en zachte witte wijn zoals Nizas Domaine Blanc!

Gerecht - Quiche met bladspinazie en zalm - Nizas Domaine Blanc - uw topSlijter


Dit heeft u nodig:

·        Fles Nizas Domaine Blanc

·         200 gr gerookte zalm

·         Plakken bladerdeeg `

·         450 gr bladspinazie

·         200 ml kookroom

·         60 gr geraspte kaas

·         4 eieren

·         Paneermeel

·         Boter

·         Peper en zout

·         Quichevorm (circa 26 cm)

·         Bakpapier

·         Steunvulling (voorbeeld: ongekookte rijst of spliterwten)

Voorbereiding
1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Vet de quichevorm met een beetje boter in. Bekleed de vorm vervolgens met de plakken bladerdeeg en druk deze goed aan elkaar. Prik dan met een vork wat gaatjes in het deeg. Leg dan een vel bakpapier op het deeg en vul met steunvulling. Bak vervolgens de bodem blind circa 15 minuten in de oven.

2. Zet de bladspinazie in een ruime pan met wat water aan de kook. Binnen 4 tot 6 minuten is de bladspinazie gaar. Klop vervolgens de eieren los in een kom. Giet dan de spinazie goed af, snijd het eventueel fijn en voeg de bladspinazie toe bij de eieren. Schenk de kookroom erbij en klop dit samen met de geraspte kaas erdoorheen. Schep de helft van de zalm er door en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

3. Haal de Quichevorm uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bestrooi vervolgens de bodem met wat paneermeel. Giet hier de ei-spinazie-zalm mengsel in en verdeel de rest van de zalm. Zet de quichevorm vervolgens voor circa 25 minuten in de oven tot hij gaar is. Eventueel garneren met een paar blaadjes basilicum.

Is de quiche voor de volgende dag? Maak alles zover gereed t/m stap 2. Zet dit vervolgens in de koelkast. Stap 3 kunt u dan op de dag zelf doen vanaf de bodem bestrooien met paneermeel etc. 

Pak een bord en schep op. Schenk een glas Nizas Domaine Blanc in en geniet!

« Terug