Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Mediterrane salade met feta, geroosterde kip, stokbrood en een glas Sartori Pinot Grigio Rosé! (4 pers.)

06 juli 2023

Op zoek naar een lekker en makkelijk gerecht tijdens uw vakantie? Maak deze heerlijke mediterrane salade! Zo hoeft u niet te lang in de keuken te staan maar kunt u nog langer genieten van die welverdiende vakantie.

Mediterrane salade -  Sartori Pinot Grigio Rosé - Gerecht - uw topSlijter

Dit heeft u nodig:

·         Fles Sartori Pinot Grigio Rosé
·         500 gr scharrelkipfilet
·         1 teentje knoflook
·         1 komkommer
·         4 tot 6 tomaten
·         1 prei
·         1 rode ui
·         1 zakje rucola
·         1 klein bakje peterselie
·         200 gr feta
·         Provençaalse kruiden (gedroogd)
·         Paprikapoeder
·         Peper/zout
·         Olijfolie
·         Witte wijnazijn
·         Stokbrood
·         Saladeschaal
·         Optioneel olijven

Voorbereiding

1. Pak een diep bord en doe hier 2.5 tl paprikapoeder, 2.5 tl Provençaalse kruiden, 1 teentje knoflook, snufje
peper/ zout en 2 eetlepels olijfolie in en meng dit door elkaar.

2. Snijd de scharrelkipfilet in reepjes of blokjes en roer dit door het hierboven genoemde mengsel en laat vervolgens circa 15 minuten marineren.

3. Klop in een saladeschaal 4 eetlepels olijfolie en een snufje peper tot een dressing.

4. Snijd de komkommer, tomaten, 10 gr prei, ui, peterselie en feta in kleine stukjes en voeg dit samen met de rucola door de dressing in de saladeschaal.

5. Bak de kip in een hete pan in circa 5-6 minuten rondom bruin en gaar. Schep de kip wel steeds om.

6. Snijd ondertussen het stokbrood en voeg er eventueel een smeersel aan toe.

Pak een bord, schep lekker op en schenk een glas Sartori Pinot Grigio Rosé in en geniet!

« Terug