Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Aardappels met zalm, witte (wijn)roomsaus en peultjes!

14 november 2023

De feestdagen komen er weer aan. Weet u wat u op tafel gaat zetten? Houdt u van uitgebreid koken of wilt u juist niet zo lang in de keuken staan? Dit gerecht is voor de keukenprinsen en prinsessen die meer tijd willen besteden aan hun familie en vrienden en niet te lang in de keuken willen staan. Een wat simpeler gerecht kan namelijk ook heel speciaal zijn.

Montecillo Rioja blanco  - zalmgerecht - uw topSlijter

Voor 6 personen heeft u nodig:

  • Montecillo Rioja blanco
  • 6 stuks zalmfilet
  • Olijfolie
  • 1 kg  peultjes
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 20 gr peterselie
  • 60 gr verse dille
  • 2 sjalotjes
  • 250 ml kookroom
  • 24 gr boter
  • Peper
  • Zout

De bereiding:
Dep de zalmfilets wat droog en breng op smaak met peper en zout. Pak een grote koekenpan en doe hier 2 eetlepels olie in een zet op middelhoog vuur. Bak de vis vervolgens 3 tot 4 minuten per kant tot goudbruin en nét gaar. 

Kook de aardappelen met een flinke snuf zout tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten. Voeg de boter en 4 eetlepels peterselie toe voor extra smaak.

Snijd de dille fijn en snipper de sjalotjes. Verhit een scheutje olie in een kleine (saus)pan en bak de gesnipperde sjalot aan. Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg een scheutje Montecillo Rioja blanco en de dille toe en breng op smaak met peper en snufje zout.

Verwijder de punten van de peultjes en snijd de cocktail trostomaten door de helft. Verhit 2 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak hierin de peultjes circa 4 minuten. Kruid met een beetje peper en zout en knijp het sap van 1 citroen er over uit.

Serveer de vis met de aardappel en de dille (wijn)roomsaus en schenk een glas Montecillo Rioja blanco in. Geniet! 

« Terug