Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 10 december open tot 14.30 uur, Zondag 22 december 13.00-16.00, vrijdag 27 december 13.00-20.00, zondag 29 december van 13.00 tot 16.00 uur, 1e en 2e kerstdag gesloten, oudejaarsdag open tot 17 uur

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Carajillo met Carlos III Brandy

dinsdag 10 december 2024

Het productieproces van de Carlos III Brandy begint met een zorgvuldige selectie van wijnen die worden gedistilleerd in de eigen distilleerderij. De distilleerderij bestaat al sinds 1880. Door de jaren heen is het beste uit het verleden bewaard gebleven en zijn de moderne technieken waar wenselijk geïntegreerd.

Met speciale continues stills wordt rijke eaux-de-vie in verschillende stijlen geproduceerd. De rijping geschiedt in Amerikaanse eiken vaten, die eerder op smaak gebracht zijn met de eigen premium Sherries. Na 1 jaar rijping op het unieke en traditionele Solera-systeem, heeft de eaux-de-vie de range smaken en aroma's te pakken die harmoniëren en in balans zijn met de structuur en zo van Carlos III een heerlijke Brandy maakt.

Carajillo met Carlos III - uw topSlijter mixtip

Carajillo… Koffie met brandy
Carajillo is een drankje met een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Hoewel de precieze oorsprong niet helemaal duidelijk is, heeft het drankje zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdige en geliefde keuze. De drank is vooral populair als nagerecht of als verwarmend drankje op koude dagen, dus helemaal voor de koude januari-maand!

Hoe maken we dit dan?
Carajillo wordt traditioneel gemaakt met een sterke koffie zoals een espresso. De koffie gaat in een klein glas en wordt dan aangevuld met 50ml brandy. Een schijfje sinaasappel maakt het drankje helemaal af.
Een toefje slagroom is niet traditioneel maar er wel erg lekker op! Salud!

« Terug