Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Kopke Colheita Port 2001
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen. Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie.
Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 8 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.
€ 43,79
Fles
Huidige voorraad: 1
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Portugal
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 20% vol
- Soort port
- Colheita
- Kleur
- Rood
- Geur
- Vooral de aroma',s als koffie en chocolade zijn in een colheita te ontdekken.
- Smaak
- Over het algemeen de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten en met lange fijne tonen van karamel.
- Afdronk
- Vol van gedroogd fruit en een heerlijke afwerking.
- Wijn-spijs
- Heerlijk na een goed diner, met kaas of zo maar voor de gezelligheid.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product