Fine Taste Good Living
Wat eet u bij Kopke 10 years old?
Wat eet u bij Kopke 10 years old?
We beginnen met een stukje Kopke Port geschiedenis: het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden, op traditionele houten vaten, door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen.
Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen.
Deze Kopke 10 years old White Port heeft 10 jaar gerijpt op hout, wat resulteert in een heerlijk frisse, witte port met mooie diepgang. U proeft gedroogde vijgen en abrikozen met een fijn zuurtje. Geniet bij deze heerlijke port van een zoet dessert zoals Tiramisu of Perencrumble, of ga voor zachte kaasjes als brie, camembert en port salut. Dat wordt genieten!
Kom langs in onze winkel of shop online!